SnowRanger Europe

Ken de Berg...
v Home
v Producten
Snowranger Europe
 

v Dealers

Dealer zoeken
Dealer worden
 

v Contact

Copyright © 2008
Soft Solutions

SnowRanger Routerings mogelijkheden

SnowRanger EU kaarten bieden routerings mogelijkheden voor op-de-berg navigatie. Dit is net zoals de aanwijzingen die je krijgt bij 'autonavigatie', deze ingebouwde GPS mogelijkheden worden inderdaad gebruikt door de kaarten te laten werken zoals wegenkaarten. Sinds deze mogelijkheden hiervoor gebruikt worden, zijn er toch enkele bedenkingen waar met het 'gezond verstand' rekening mee gehouden moet worden. Garmin Oregon

De meeste Garmin GPS toestellen ondersteunen deze mogelijkheden, zelfs de "outdoor" toestellen zoals de eTrex modellen. Op autonavigatietoestellen zoals de nuvi, zullen de instructies gesproken zijn, en je kan dus skiën en luisteren naar de aanwzijzingen met een oortje verbonden met de GPS! Voor de outdoor toestellen zullen de instructies getoond worden op het scherm en het toestel zal af en toe een 'beep' signaal geven voor de aanwijzing die getoond wordt.

Hey is belangrijk te weten dat de standaard autonavigatie mogelijkheden gebruikt worden, en dat deze verder qua werking niet aangepast kunnen worden. Best dat je je gezond verstand gebruikt bij het gebruiken van de aanwijzingen en de volgende punten in acht te nemen:

  • De GPS weet niet welk niveau van skiër/snowboarder je bent. De kaartdata werd zo opgebouwd dat ze zal proberen je naar de groene en bluwe pistes te sturen, maar het kan alsnog zijn dat je naar een rode of een zwarte piste gestuurd wordt indien er geen betere route kan gevonden worden. Anderzijds kan ze jou naar een lange, veilige route sturen met groene pistes, terwijl je zo prefereren om een directe zwarte route te gebruiken.
  • De GPS beschouwt de meeste liften en pisten als 'enkelrichting straten'. Dit logisch, want je gaat normaliter altijd een piste naar beneden en een lift naar boven (echter sommige liften, zoals gondels, zijn dubbel richting). Als je op een splitsing van een piste komt of bovenaan een lift met meerdere pistes die er vertrekken, kan de GPS denken dat je al 'op' de dichtstbijzijnde piste bent om er naar beneden te gaan, ook al zou de beste weg zijn om een stukje te voet te doen en een andere piste te nemen.
  • Liften en pistes kunnen gesloten zijn, specifiek aan het begin of einde van een seizoen.
  • Belangrijker is het om de naam van de lift of piste te gebruiken dan de effectieve richtingsaanwijzingen.
  • Wanneer je een nieuwe route laat berekenen vanop de piste terwijl je dicht bij of onder een lift staat, dan zal de route starten vanop deze lift. De GPS weet niet dat je niet op delift kan springen vanaf het midden.
  • Indien de GPS geen correct route kan berekenen van begin naar einde, zal deze een eenvoudige 'vogelvlucht' lijn tonen naar het eindpunt. Garmin nuvi

Inspanningen werden geleverd om deze mogelijkheid zo goed mogelijk te implementeren. Hopelijk kunnen bovenstaande situaties op enige tolerantie rekenen. De route voorstellen zijn eerder een 'suggestie' dan wel een definitieve te volgen route, zoals het met de auto is.

Routes kunnen ook gemaakt worden op de PC indien je kiest voor de optionele CD-ROM versie. Deze routes kunnen dan bekeken worden op de PC, inclusief hun hoogteprofiel, en vervolgens ingeladen worden in de GPS. Garmin MapSource