v Home
v Producten
Promotor OnRoute
OnRoute Fiets CD NL
OnRoute Wandel CD NL
OnRoute Motorkaart BNL
 

v Dealers

Dealer zoeken
Dealer worden
 

v Contact

Copyright © 2006
Soft Solutions

OnRoute

OnRoute Motorkaart Benelux CD

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. De Benelux telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

 • vindt als vanzelf de mooiste motorweggetjes
 • zowel in toestel als op de computer
 • super eenvoudig in gebruik
 • geschikt voor alle Garmin GPS-toestellen
Met 67.900 kilometer mooie wegen!

Vanuit de computer kunt u:

 • de kaarten naar uw toestel laden
 • routes maken en naar uw toestel laden
 • achteraf uw tracklog uitlezen en zien waar u geweest bent
 • die tracklog zelfs bekijken in Google Earth
 • en nog veel meer...

Omschrijving

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. De Benelux telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!
 
Dat is nu heel eenvoudig geworden met de OnRoute Motorkaart Benelux. Die installeer je op de computer, en laad je vandaar uit naar je Garmin-toestel. In het toestel selecteer je de motorkaart in plaats van de 'gewone' wegenkaart. Je geeft je bestemming aan en het resultaat is automatisch een mooie route! Alsof hij bedacht werd door de tourcommissaris van de lokale motorclub! En uiteraard kun je je routes ook op de computer voorbereiden.
 
Hoe weet de OnRoute Motorkaart wat de mooie wegen zijn? Om de motorkaart te maken zijn honderderdduizenden kilometers aan bestaande motorroutes 'over elkaar gelegd'. Na opschonen en ontdubbelen hebben we op grond daarvan de 'groene wegen' aangewezen. Om het netwerk compleet te maken hier en daar aangevuld met extra wegen, met voorkeur voor de kleine wegen met veel bochten, zoveel mogelijk grenzend aan bos en water. Rij je in een stad, dan zal de motorkaart proberen je daar zo snel mogelijk uit te halen.
Binnen de Benelux is zo totaal 67.900 kilometer aan 'mooie wegen' gevonden!
 
De OnRoute Motorkaart Benelux:
 • d manier om zelfs in onbekend gebied de mooiste wegen te vinden
 • super-gemakkelijk in gebruik

Afbeeldingen

Een beeld spreekt meer dan 1000 woorden. Om een indruk te hebben van hoe de motorkaart werkt daarom wat afbeeldingen van hoe de kaart er in de praktijk uitziet, en wat nu eigenlijk het verschil is met de city navigator wegenkaart.

Om te beginnen in het toestel zlf, in dit geval de Zumo660:

Tijdens het rijden:

 

 

 

 

In 2D weergave:

 

 

 

 

In MapSource ziet het er zo uit:

 

 

De meeste mensen die met de OnRoute motorkaart werken hebben een toestel waarop de 'City Navigator' wegenkaart standaard meegeleverd wordt. En als je je toestel instelt op 'vermijd snelwegen' krijg je daarmee ook al vaak een best aardige route.

Toch zullen dan meestal de grotere doorgaande wegen gekozen worden (en daarmee automatisch ook veel verkeer). De motorkaart heeft heel andere voorkeuren. Ter illustratie onderstaande route, van Maaseik naar Maasmechelen:

 

De Roze lijn is de route die City Navigator berekent. De gele lijn is wat de motorkaart er van maakt.

Jazeker: City Navigator is met 17,6 kilometer een stuk efficienter dan de Motorkaart, die op 23,4 uitkomt. Sterker: de motorkaart zal je bijna altjd laten omrijden! Het gaat je immers om de route zlf, en niet om de bestemming.

In de praktijk zal overigens vaak blijken dat die motorkaartroute amper extra tijd kost: minder verkeer, minder bebouwde kom, minder verkeerslichten. MapSource voorspelt dat de motorkaart-route slechts 20 seconden langer duurt! (maar dat ligt allicht ook aan je rijstijl, en is niet waar het om gaat).

Ondertussen heb je wl een mooi ritje gemaakt, getuige ook het beeld in Google-Earth:

 

 

Voor de helderheid: dat gebeurt dus OOK in het toestel zelf: je staat in Maaseik en voert Maasmechelen als bestemming in: als de motorkaart geselecteerd is krijg je automatisch die 'heerlijk in-efficiente route'!! Je hoeft dus NIET eerst achter de computer om een mooie rit te maken.

Specificaties

Let op:
Licentie is geldig voor n toestel. Voor het (eenmalig) ongrendelen van de kaart is een internetverbinding vereist.
  
Belangrijk:
Om de CD-versie van de OnRoute motorkaart te kunnen gebruiken (en dus ook op de PC routes te kunnen maken) MOET op de PC het programma Garmin Mapsource aanwezig zijn. Is Mapsource aanwezig dan zal ook de motorkaart zondermeer functioneren.
 
Mapsource wordt bij verschillende Garmin toestellen standaard megeleverd (zoals bijvoorbeeld bij de Garmin Zumo660). Beschikt u niet over Mapsource dan moet, naast de motorkaart, ook Garmin Trip&Waypointmanager aangeschaft worden. Voor toestellen die beschikken over een (micro)SD kaartslot is het ook mogelijk de motorkaart voorgeinstalleerd op een (micro)SD geheugenkaart aan te schaffen.
 
Welke toestellen:
De OnRoute motorkaart werkt samen met alle Garmin toestellen die routes kunnen berekenen. Bij oudere types kan het voorkomen dat de grafische weergave niet optimaal is; dit is niet van invloed op de routeberekening.
De OnRoute fietskaart werkt ALLEEN met Garmin-toestellen.

Ook van belang is dat het toestel voldoende geheugenruimte heeft voor de Motorkaart. De motorkaart Benelux heeft een totale omvang van zo'n 170 Mb. 

Werk je met bijvoorbeeld een Zumo550, met de meest actuele kaarten, dan is het interne geheugen daarvan helemaal vol. Meest eenvoudige oplossing is om dan een los SD-kaartje te kopen en de motorkaart daarop te laden.

Ook bij andere toestellen kn het voorkomen dat je tegen geheugengrenzen aanloopt. Daar is altijd wel een oplossing voor: zie daarvoor de FAQ.
 
Het kan voorkomen dat de kaart fouten bevat. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wegen zijn gekomen of doordat sommige wegen niet toegankelijk zijn voor motorrijders. Geef op die momenten het gezond verstand de voorrang en kies een andere weg. Het toestel zal vanzelf herberekenen en een alternatieve mooie route aanbieden.

F.A.Q.

Updates

Op dit moment zijn er geen updates beschikbaar voor dit product.